maandag 27 april 2009

Wijzen van betalen

Wereldwijd is de creditcard het meest gebruikte online betaalmiddel. In Nederland is deze vorm van betalen nooit echt van de grond gekomen omdat veel mensen huiverig zijn om hun creditcardgegevens op het internet te gebruiken. Toch mag deze betaalvorm niet ontbreken in uw webwinkel.

Het betalen met een creditcard is voor een klant wel erg eenvoudig. Er hoeven alleen enkele gegevens opgegeven te worden die op de creditcard staan en de betaling is gedaan.

Van alle mogelijkheden van online betalen, brengt een creditcardbetaling wel de hoogste kosten met zich mee. Er is een maandelijks bedrag verschuldigd aan de creditcard maatschappij in de vorm van een abonnement. Daarnaast moet een paar procent van de omzet afgedragen worden. Het grootste voordeel van het laten betalen met creditcard is dat vanuit ieder willekeurig land betaald kan worden.

Paypal

Ook Paypal is een online betaalservice. Men kan geld storten op de PayPal rekening. Maar men kan ook de PayPal rekening koppelen aan een of meer bankrekeningen. Met PayPal kunt u zonder problemen internationale betalingen verrichten of ontvangen. Het grote voordeel is, dat er geen gevoelige gegevens verstuurd hoeven te worden, zoals bij creditcard betalingen. Een email adres is voldoende. Wat veel mensen niet weten, maar wat wel erg handig is, dat is, dat als men geen PayPal account heeft, maar wel een creditcard, dan kan men toch betalen via PayPal.

iDeal

iDeal is ontstaan uit een samenwerking tussen ING Bank, Postbank, Rabobank en ABN AMRO. Het stelt mensen in staat om via hun eigen online bankomgeving te betalen. Dit is ook de reden van het succes van iDeal; mensen hebben het meeste vertrouwen in hun eigen online bankomgeving.

Na een geslaagde transactie komt men terug op de webwinkel site en kan men bijvoorbeeld informatie krijgen over de levering van de betaalde producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten