vrijdag 27 november 2009

Opkomende trend voor webwinkeliers

Het inschatten van de kansen voor het starten van een succesvolle webwinkel gaan samen met het bijhouden van trends in verschillende bedrijfstakken. In dit artikel: de consumenten elektronica.
In de VS is er voor 2010 het vooruitzicht, dat de omzet van consumenten elektronica bedrijfstak met ca 0,6% zal gaan stijgen. Dit na teruglopende inkomsten van 7,7% over 2008 en 2009.
Een behoorlijk nieuw product dat 'er aan zit te komen' is de Internet Televisie. Dat is een televisietoestel dat rechtstreeks is aangesloten op internet. Een speler die zich duidelijk op deze markt gaat richten is Google / YouTube. Half november 2009 is er namelijk op YouTube de mogelijkheid om HD kwaliteit video's te uploaden en weer te geven. Hoewel het aantal uren dat er in Nederland TV gekeken wordt iets afgenomen is, vanwege het stijgende gebruik van internet, zal er naar verwachting een goede markt zijn voor de Internet TV. Ook is de verwachting dat producenten en leveranciers grif zullen inspringen op deze betrekkelijk nieuwe markt.
Het aanbod van bewegende beelden, naast TV is: timeshift, ofwel het opnemen of bufferen van uitzendingen, om deze later terug te kijken, en internet. Internet wordt ook al veel gebruikt om gemiste uitzendingen terug te zien; uitzendinggemist. Internet zal hierdoor een steeds gewilder medium zijn om uitzendingen terug te zien en eventueel te reageren. Interactiviteit is immers het grote pluspunt van internet.
Een grote kans dus om met nieuwe hardware beelden in de huiskamer op de bank interactief te beleven. Voor mensen die van plan zijn om een webwinkel te starten een optie: nieuwe, interactieve Internet TV systemen. De grote vraag op dit gebied zal de komende tijd zijn: welke technieken gaan geïntroduceerd worden en wat zal de voorkeur krijgen bij het grote publiek. Elementen in de hele infrastructuur voor Interactieve Internet TV zijn:

- de snelheid en capaciteit van het netwerk
- de mogelijkheden van het ontvangst apparaat / Internet TV
- de beschikbaarheid en keuze uit de beschikbare ontvangst apparaten / Internet TV's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten