dinsdag 18 november 2008

Het starten van een e commerce webwinkel

In de krant van de KvK Noord Oost Brabant stond de afgelopen week een artikel met de kop:

"Webwinkel beginnen is erg gemakkelijk"

met als sub kop:

"Maar een succesvol vervolg vraagt om ondernemerschap en veel tijd"

Verder zijn er een aantal barrières die een ondernemer moet nemen. Zoals de geringe kennis over webwinkels en webwinkel software. Maar vooral: hoe vindt u klanten en hoe vinden klanten u? Daarnaast zijn er een aantal regels ter bescherming van de consument.

Met deze blog willen we iedere ondernemer die een webwinkel wil starten de VERKORTE route wijzen hoe dit aan te pakken. Hiertoe brengen we al onze kennis en ervaring mee die wij hebben opgebouwd op het gebied van Internet Marketing.

Wie zijn wij? Wij zijn deelnemers en oprichters van de Global Creative Economy. Een Platform dat in samenwerking met enkele, en binnenkort meer Hogescholen en ROC's, kennis deelt en onderricht geeft op het gebeid van het starten van een eigen bedrijf via internet. Waarbij een groot deel van de aandacht uit gaat naar het inrichten van het marketing gedeelte. Met altijd als leidende vraag:

HOE KRIJG IK (POTENTIËLE) KLANTEN NAAR MIJN WEBSITE / WEBWINKEL

In deze blog vindt u binnenkort de mogelijkheid om een checklist te downloaden voor het opzetten van een webwinkel.

Voor meer informatie ga naar www.globalcreativeeconomy.com

1 opmerking:

 1. Sleutel woorden / Sleutel begrippen

  Alvorens een Ecommerce webwinkel te starten is het van belang vast te stellen op welk GEBIED / DOELGROEP uw Ecommerce webwinkel zich richt.

  Google (Webmaster hulpmiddelen) kan daar met behulp van diverse tools mee behulpzaam zijn. In principe komt het er op neer om die Sleutelwoorden / Sleutelbegrippen te zoeken die:
  1. Bij uw aanbod (passie) passen
  2. Die veel gevraagd worden (check met Google)
  3. Die niet te veel concurrentie hebben.
  Het vinden van een juiste mix tussen deze laatste twee is van het grootste belang voordat u verder gaat met het opzetten van een Ecommerce webwinkel.

  Een goede mix tussen vraag en aanbod is ook van belang omdat u uiteindelijk ter promotie van uw winkel ook advertenties zult willen plaatsen. Als u met (te) ruime sleutelwoorden werkt, worden uw advertentie kosten (veel) te hoog.

  BeantwoordenVerwijderen